ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

تأکید امیرعبداللهیان و لاوروف بر احیای کامل توافق برجام

تأکید امیرعبداللهیان و لاوروف بر احیای کامل توافق برجام وزارت خارجه روسیه از گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه این کشور با امیرعبداللهیان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 08
کد خبر: ۱۲۱۳۶۸

به گزارش راهبرد معاصر وزارت خارجه روسیه از گفت‌وگوی تلفنی امروز (سه‌شنبه) «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

طبق بیانیه منتشر شده بر روی سایت وزارت خارجه روسیه، در این تماس که به ابتکار طرف ایرانی انجام شد، طرفین در خصوص نتایج سفر موفقیت‌آمیز آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به مسکو به تبادل نظر پرداختند و بر توسعه بیشتر همکاری‌ها در همه زمینه‌ها بر اساس توافقات صورت گرفته بین رئیس‌جمهور ایران و همتای روس وی تاکید کردند.

طبق این بیانیه، وضعیت پیرامون برجام در چارچوب مذاکرات جاری در وین برای احیای کامل توافق نیز در این تماس مورد بحث قرار گرفت. دو طرف همچنین خواستار احیای سریع برجام به شکل اولیه آن که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسید، شدند. مسائل منطقه‌ای نیز یکی دیگر از محورهای گفت‌وگوی دو وزیر خارجه بود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز ۱۸ بهمن ماه در نشست خبری مشترک با همتای فنلاندی در پاسخ به سؤالی درباره ادامه دور هشتم مذاکرات در وین از امروز (سه‌شنبه) و پیش بینی حصول نتیجه گفت: ما بر آخرین متونی که در نتیجه مذاکرات ایران با گروه ۱+۴ و همچنین Non-Paper هایی که از طریق آقای مورا تبادل شده بود تمرکز کردیم. در مرور آخرین متون به دست آمده از مذاکرات وین، ما هنوز در حوزه رفع تحریم‌ها، بخش‌هایی از مطالباتمان مورد توجه قرار نگرفته است. همکارم آقای علی باقری و کارشناسان ارشد مذاکره کننده در روزهای آینده در وین بر سندی که قرار است مورد توافق قرار گرفته شود، تمرکز خواهند کرد و در آن سند طرف‌های مختلف بازگشت و پایبندی خودشان را به تعهدات در برجام اعلام کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در این مرحله به توافق نهایی نزدیک شویم، اینکه آیا می‌توانیم در روزهای آینده مذاکرات را به یک توافق خوب منجر کنیم، اکنون بستگی به ابتکار، نیت و رفتار سه کشور اروپایی و طرف آمریکایی دارد. این‌که طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی عضو برجام، آیا به معنای واقعی با حسن نیت و جدیت به دنبال رسیدن به توافق هستند، یا نه موضوعی است که در طرف مقابل باید جستجو کرد. آن‌چه به جمهوری اسلامی ایران برمی‌گردد با خوشبینی، حسن نیت و جدیت به تلاش‌های خودمان برای رسیدن به یک توافق خوب و حتی فوری ادامه خواهیم داد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین در مصاحبه‌ای جدید با روزنامه «کامرسنت» با یادآوری اینکه آمریکا از برجام خارج شد، تصریح کرد که روسیه خواسته‌های ایران در مذاکرات وین را درک می‌کند. او گفت: در کل ما با خواسته‌های ایران هم‌حسی داریم. در این مورد، ایران طرف صدمه‌دیده است. ایران از برجام خارج نشد و بنا به خواسته خودش هم از تعهداتش فاصله نگرفت بلکه اقداماتش در واکنش که سیاست فشار حداکثری از سوی آمریکا بود. بنابراین، من تکرار می‌کنم. ما درک بسیار بالایی در قبال خواسته‌های ایران داریم.

وی همچنین دیروز در پیامی توییتری از ادامه مذاکرات وین از امروز خبر داد و افزود: مذاکرات ظاهراً در مرحله نهایی است که به عزم و تلاش‌های پرانرژی تمامی طرف‌ها برای رسیدن به نقطه مقصد که احیای کامل برجام از جمله رفع تحریم‌ها است، نیاز دارد. اتحادیه اروپا نیز پس از آن با صدور بیانیه‌ای برگزاری ادامه دور هشتم مذاکرات وین برای لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۹ بهمن ماه را مورد تأیید قرار داد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار